Mye læring tross tap for Redalen.

Postet av Leif Jostein Nordli den 5. Mar 2016

OIL - Redalen: 1-4 (1-2). Laget: Kim Frode (Vebjørn fra 46.min), Magnus (Kristian fra 46.min), Sivert (Håkon fra 46.min), Ruben, Jonas KB, Espen, Marcus, Gabriel (Sander F fra 46.min), Simen, Lars og Jonas BN (Ørjan fra 46.min).

0-1: 26.min En klarering ender opp hos spissen som scorer alene med Kim Frode.

0-2: 29.min En rask igangsetting ender med balltap og nok en scoring.

1-2: 41.min Marcus scorer etter et fint angrep.

1-3: 58.min De scorer sikkert på straffe.

1-4: 90.min En kontring og en avslutning stanga og de er først på returen.

Ny kamp for A-gutta på Hias lørdag ettermiddag. Det var et meget rutinert Redalen lag som møtte oss. Selv om de er nyopprykket har de mange spillere som har vært på høyere nivå enn 3.div.

Vi ønsket å fortsette den prosessen vi er inne i og bygge et nytt lag. Vi jobber mye med struktur og defensiv organisering. Kommunikasjon var også et av nøkkelpunktene vi tok opp før kampen.

Kampen startet jevnt med et lite overtak for Redalen. Vi lå godt i formasjonen og jobbet for hverandre. Vi var nære på med scoring etter noen minutter da et klasseangrep endte med et innlegg fra Simen som ble et par meter for langt inn slik at keeper fikk fanget ballen. Der var Jonas BN rimelig alene. Vi fortsette å skape overganger, og Marcus fikk flere ganger kommet fri i gode posisjoner, men siste og avgjørende pasning sviktet litt. Lars var også tidvis frisk ute på siden uten at vi klarte å skape de største sjansene. Redalen tok ledelsen etter 26 minutter da et fremspill endte hos spissen deres, det var nok en offside der, men han fikk gå og avslutningen endte i mål. Tre minutter senere ble vi hardt straffet da en rask igangsetting fra Kim Frode endte hos en motspiller, som satte ballen sikkert i hjørnet. Det er slikt som kan skje, og ikke mye å bry seg om i en treningskamp. Vi jobbet godt videre uten at vi fikk skapt de store sjansene. De siste ti minuttene av omgangen begynte vi å slurve, og vi ble unøyaktige med ballen i eget lag og fikk flere farlige brudd mot oss uten at vi ble straffet for det. Etter 41 minutter reduserte vi da vi fikk til et meget godt angrep hvor Simen slo inn, ballen via Jonas til Lars som avsluttet i en motspiller, ballen spratt ut til Marcus som avsluttet via en motspiller og inn i hjørnet. Dermed lå vi under 2-1 til pause i en jevn første omgang.

Vi var rimelig godt fornøyd med prestasjonen i første omgang i forhold til fokus før kampen. Vi slet litt de siste ti minuttene, men Redalen skapte knapt en sjanse utenom scoringene. Vi byttet fem mann i pausen da vi har mange juniorer i stallen som skal spille kamp igjen i morgen.

Andre omgang startet meget bra. Vi fikk til en del godt spill og er førende de første minuttene. Vi er nære på et par ganger de første minuttene. Men etter 58 minutter lager vi et straffespark, som de scorer enkelt på. Dette førte til at vi falt litt sammen og Redalen tok over mye av spillet. Vi kom bare på noen gode overganger som vi er nære på. Vi skaper flere gode sjanser for motstanderen, men er heldige som ikke blir straffet for det. I det uret runder 90 minutter så mistet vi ballen høyt i banen og Redalen kjører en overgang som vi ikke hang med på. Avslutningen gikk i stanga, og de scoret sikkert på returen. Resultatmessig ble dette stygge tall, men vi var bedre med i kampen en resultatet skulle tilsi.

Det er veldig fint å få sett de fleste i stallen som vi gjør i denne kampen. Det er mye positivt å ta med seg. Strukturen i laget er god så lenge kreftene holder, og vi er gode i en del av eget spill spesielt i første omgang. Tidvis så er vi også bedre i kommunikasjonen, og det er bratt læringskurve for mange. Vi skal jobbe godt fremover og være tålmodige i det arbeidet vi gjør.